Zonnebrillen op sterkte

Zonnebrillen op sterkte

Zonnebrillen op sterkte zijn ontworpen met slechts één oog, progressief of bifocaal, en in verschillende lenskleuren en lensmaterialen. Zonnebrillen op sterkte gebruiken meestal het lensmateriaal van polyacetaat met een hoge index voor zonnebrillen met een hogere prestatie en voor zonnebrillen met een lagere prestatie raadt u aan de Trivex-lens van polycarbonaat te gebruiken. Er is een grote verscheidenheid aan lenzen verkrijgbaar in zonnebrillen, variërend van designermerken zoals Versace tot mindere merken, maar de zonnebril die het meest wordt aanbevolen door optometristen is een zonnebril met een progressieve lens en een lens van polycarbonaat met een hoge index. Deze bieden een beter zicht dan lenzen met een lagere index en alleen multifocale lenzen.

Zonnebrillen op sterkte hebben meestal getinte glazen. Hoewel er enige discussie is onder cosmetische chirurgen en oogartsen over de vraag of getinte zonnebrillen op sterkte esthetisch of zonvervormend zijn, bevelen veel chirurgen ze ten zeerste aan. Getinte lenzen voorkomen meer verblinding dan een gewone zonnebril, omdat de schittering wordt verspreid of gefilterd door de vorm en het ontwerp van de lens. Sommige artsen zijn echter van mening dat ze de kans op astigmatisme kunnen vergroten door meer licht door de kleine gaatjes in de contactlens in het oog te laten dringen.

De meeste zonnebrildragers hebben een zonnebril op sterkte nodig voor buitenactiviteiten. Ze zijn het beste voor mensen die veel buiten zijn, zoals honkbalspelers, hardlopers, golfers, skiërs, motorrijders en watersporters. Voor deze mensen is een gepolariseerde zonnebril het beste. Deze zonnebril is ontworpen om schittering te verminderen door hem naar rechts en links om te leiden, in plaats van naar het midden van het gezicht, waar hij meer visuele vervorming kan veroorzaken. Sommige fabrikanten maken een aparte zonnebril voor elk type buitenactiviteit, zoals mountainbiken en hardlopen. Deze zonnebril wordt vaak geleverd met beschermhoesjes of vizieren.

Multifocale brillenglazen zijn het meest veelzijdige type zonnebril op sterkte, omdat ze een breed scala aan visuele correctie en comfort bieden. Omdat ze zowel de verticale als de horizontale lichtrichting veranderen, wordt deze zonnebril “progressief” genoemd. Zowel de horizontale als de verticale lichtkanalen hebben verschillende correctieniveaus. Omdat deze bril een breed scala aan zichtcorrectie biedt, is hij bijzonder geschikt voor mensen die buitensporten beoefenen.

Hoewel ze duurder zijn, vinden veel mensen dat het kopen van een zonnebril op sterkte goedkoper is dan het kopen van een gewone zonnebril. Een goede zonnebril op sterkte, inclusief gepolariseerde lenzen, kan ongeveer $ 300 kosten. De meeste mensen zullen hun nieuwe paar dagelijks kunnen dragen terwijl ze hun werk uitvoeren en overmatige verblinding vermijden. Zelfs mensen met presbyopie zullen merken dat het dragen van een paar lenzen op sterkte zorgt voor een betere kleurwaarneming en de noodzaak om de tekst op etiketten te lezen, menu’s en etiketten in restaurants te controleren of hun digitale televisie aan te passen wanneer ze naar televisieshows kijken. Zonnebrillen op sterkte zijn comfortabel om te dragen en bieden een hoger niveau van zichtcorrectie dan brillen.

Het dragen van een zonnebril op sterkte tijdens het werken in de tuin of in de tuin kan de noodzaak van corrigerende brillen overbodig maken. Er zijn enkele mensen die dagelijks lichamelijk werk verrichten en het probleem van verblinding door de zon niet kunnen vermijden. Bovendien lijden sommige mensen aan presbyopie en hebben ze leeshulpmiddelen nodig om de kleine lettertjes te zien; deze mensen kunnen het probleem van verblinding gemakkelijk overwinnen met een paar clip-ons. Clip-ons voorkomen ook dat de schittering van zonlicht in de ogen komt. Bovendien bieden clip-ons meer comfort dan brillen.